maanantai 12. joulukuuta 2016

JoulupuuhastelujaOlen aina rakastanut sitä, että saan yllättää ihmisiä ja saan heille hyvänmielen. Rakastan lahjojen antamista ja nautin siitä paljon enemmän kuin lahjojen saamisesta. Välillä isänpäivät, joulut ja synttärit lähtevät vähän käsistäkin kun haluan aina jotain erityistä ja ihmeellistä keksiä. Peetu sai molemmista lapsista esimerkiksi isyyspakkaukset joita olin kerännyt ja miettinyt puolisenvuotta, voin niistä kirjottaa joku kerta lisää, mutta nyt on joulu ajankohtaisempi :)

Joulu on ylivoimaisesti lempijuhlani vuodessa. Olen aivan niin pienestä kuin muistan, antanut kaikille läheisilleni itsetehtyjä joululahjoja. Lapsena myös pehmoleluni saivat minulta jouluna paketin. Minulle opetettiin että lahjat tulevat ihmisiltä ja joulupukki vain tuo ne. Meillä lahjat on avattu aina vuorotellen, rauhassa ja katsottu mitä jokainen keltäkin on saanut. Tämä on ollut mielestäni ihana tapa. Olen aivan lapsesta asti nauttinut yhtä paljon siitä että äiti avasi itse väkertämäni kynttilä telineen paketista tai kun minun lahjastani paljastui kauan toivomani värikynä setti.

Lahjoissani ei ole ikinä ollut ideana se että ne ovat todella kalliita ja arvokkaita. Yritän aina keksiä jokun idean ja mikä liittyy juuri lahjan saajaan. Aina olen mahdollisimman paljon yrittänyt  tehdä kaiken itse. Joulukorttejakaan en ole koskaan ostanut valmiina, vaan aina askarrellut ne itse ja niihinkin olen halunnut keksiä jonkun juuri senhetkisen elämän tilanteen kuvitettuna

Tässä kolmelta edelliseltä vuodelta lähettämäni joulukortit, tämän vuoden korttia en vielä voi paljastaa, mutta siihenkin jokainen perheenjäsenemme on saanut osallistua:)

2013 vapaaottelija tonttutyttö
 Elelin yksinäni ja lähes koko elämäni oli vapaaottelua.Tässä kortissa oli niin kamalasti hommaa kun niitä kolmekymmentä teki että enään uusiksi en tätä keksisi :D

2014-Raskaanaoleva lumiukko
Vuodessa elämä oli muuttunut täysin, Peetu oli löytänyt tiensä elämääni ja odotimme pientä Lucya. 

2015 poroperhe
Peetun käsi on isä poro, minun käsi äiti poro ja Lucyn jalka on pieni lapsi poro. 
Lapset ovat niin pieniä vielä ettei himmeleitä tai huovutustöitä päästä tänä vuonna tekemään, mutta silti olemme jotain pientä keksineet. Tämän vuoden lahjoja en voi tietenkään paljastaa mutta tässä viime vuodelta muutama

Joulupallo vauvan kädenjäljellä. Näihin löytyy valmiita pakkauksia lastentarvike liikkeistä, jotka maksavat lähemmäs parikymppiä, mutta tässä pääsee myös huomattavasti halvemmalla. Tänä vuonna etsin pitkään sopivia palloja, koska minusta on kiva että ne ovat vähän isommat kun normaali pallot ja tokmannilta löytyi sopivia palloja. Kahden kappaleen pakkaus maksoi 1.90e. Akryyli maali on paras vaihtoehto tähän, mutta askartelu maalikin voisi sopia, joten tarvikkeita ei paljon tarvitse. Ihan pikkuvinkkinä jos vauva ikäisestä lapsesta on kyse, niin jalanjälki on huomattavasti helpompi painaa kun käsi jota pidetään kokoajan nyrkissä.


Nämä ovat kivat yllätykset paketista isovanhemmille tai kummeille

Isovanhemmille teetimme myös kalenterit ifolorilta. Siskoni on ottanut lapsistani järkkärillä vähän parempia kuvia ja suunnittelimme jokaiseen kuukauteen sopivan teema kuvan. Näistä Lucy itse on ainakin ollut valtavan innoissaan kun oma kuva on mummilan keittiön seinällä. Sieltä pitää käydä kaikki kuukaudet aina läpi ja ihmetellä pikku Lucya :) Toki meillä itsellämmekin on seinällä tälläinen :)
En tiedä millä ajalla viime vuonna sain neulottua niin paljon, mutta neuloin monet lahjat. Lucylle neuloin monsteri villa housut, niistä tuli niin söpöt! Onneksi ne mahtuvat vielä tänäkin vuonna. :) Ohjeen löysin kuplablogista. Tein myös Lucylle ja Peetulle samanlaiset villasukat ja Peetulle korvaläppä pipon ja lapaset. Nämä neuloin päästäni ilman ohjeita, mutta onneksi ne olivat kaikki oikean kokoisia!
Nämä on niin ihanat ja olisi ihana saada Leonille samanlaiset neulottua, mutta aika ja kädet eivät yksinkertaisesti riitä edes villasukan resorin valmistukseen.Itsetehdyt piparit tai joulukaramellit ovat myös ihana joulutervehdys. Tänä vuonna Lucy sai osallistua pipareiden leipomiseen ja koristeluun, vaikka pääasiassa hän toimi kaiken koemaistelijana. Tähän hetkeen asti Lucy ei ollut maistanut elämässään yhtään karkkia, mutta totutusti hän niitä suuhun laitteli :D 
Pähkinä-suklaafudgen ohjeen löysin kotivinkin sivuilta ja testasin ekan erän minkälaisia niistä tulisi ja ihan superhyviä! Tämä oli myös helppo ohje ja onnistui suorittaa koko operaatio Leonin ihmetellessä toisessa kädessäni. Näitä teen lähempänä joulua lisää :)
Viime jouluna Peetulla oli melkein vuosi isyyttä takana ja halusin tehdä Lucylta isälleen taulu tervehdyksen siitä miten hieno isä hänestä oli kasvanut, tähänkään ei tarvinnut kun ison pahvin palasen, valokuvia ja kynän.Ihanaa ja stressitöntä joulun odotusta! 6 kommenttia:

 1. Ihanaa Joulua teidän perheelle! Teillä on niin suloiset lapset ja ihana perhe. Kaikkea hyvää ja seurailen blogiasi jatkossakin. :) Käsittelitte vaikeita asioita Toisenlaiset äidit-ohjelmassa, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) ihanaa joulua teillekkin!:)

   Poista
 2. Olette saaneet kaksi ihanaa, tervettä ja kaunista lasta. Peetu ja sinä olette ihana pari, täydennätte toisianne. Itkin, kun katsoin ohjelmaa teistä, mahtavia olette. Peetun lapsuus/ nuoruus on muisto vain, hän on hyvä isä lapsilleen, ja puoliso sinulle, ..menneet on menneitä, rikkinäisestä lapsuudesta kasvaa vahva ihminen henkisesti, katse tulevaisuuteen. Onnea teille, ja kaikkea hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana viesti! Nämä piristävät päivää väsymyksen keskellä kyllä kovasti! <3 Peetu on ollut hurjan vahva ja rohkea tehdessään niin radikaalin muutoksen ja se on vaatinut häneltä tosi ison työn. Ei voi olla kun ylpeä ja ihmetellä miten tuollaiseen pystyy. :) kaikkea hyvää teillekkin :)

   Poista
  2. Ihana viesti! Nämä piristävät päivää väsymyksen keskellä kyllä kovasti! <3 Peetu on ollut hurjan vahva ja rohkea tehdessään niin radikaalin muutoksen ja se on vaatinut häneltä tosi ison työn. Ei voi olla kun ylpeä ja ihmetellä miten tuollaiseen pystyy. :) kaikkea hyvää teillekkin :)

   Poista
  3. Ihana viesti! Nämä piristävät päivää väsymyksen keskellä kyllä kovasti! <3 Peetu on ollut hurjan vahva ja rohkea tehdessään niin radikaalin muutoksen ja se on vaatinut häneltä tosi ison työn. Ei voi olla kun ylpeä ja ihmetellä miten tuollaiseen pystyy. :) kaikkea hyvää teillekkin :)

   Poista