lauantai 29. lokakuuta 2016

Kuntoon synnytyksen jälkeen -ohjelmat kunnossa

Leonin ollessa kuukauden ikäinen kävin ensimmäisissä paini ja vapari reeneissä ja karu totuus omasta kunnosta tuli vastaan. Päätin että silti olen valmis menemään salille. Ensin Peetu tuli kipeäksi, enkä halunnut jättää lapsia hänelle kipeänä hoidettavaksi, jonka jälkeen lapset tulivat kipeiksi enkä halunnut olla heistä erossa. Sinä aikana mietin että kyllä mun on saatava oma kuntoni ensin kuntoon jossain muualla kun siellä vapari salilla. Painon tippuminenkin synnytyksen jälkeen tyssäsi muutaman viikon jälkeen ja vielä on yli kymmenen kiloa lähtöpainoon jäljellä.
2kk synnytylsestä, tästä lähetään 

No itsehän olen "lähes" valmis liikunnanohjaaja AMK lainen, ja jonkun verran muutenkin urheilun ja ohjelmien teon kanssa ollut tekemisissä, joten ajattelin tehdä itselleni helpon ruokavalion ja kotireeni ohjelman, jolla pääsisin kuntoon. Tätä kerkesin muutaman päivän pohtia kunnes fitverstaan after pregnancy valmennus osui silmääni. Se oli juuri sitä mitä tarvin siihen tilanteeseen. Jonkun muun valmiiksi suunnittelema ohjelma ruokavalioon ja reeniin jonka pystyisi täysin toteuttamaan kotona.

Kun sain materiaalit, yllätyin miten laajat ja hyvät ohjelmat olivat. Tämän 6vk valmennuksen hinta oli kuitenkin vain 29euroa, joten en odottanut ihan näin hyvää pakettia.
Jes mikä reeni!

Ruokavalio on todella laaja ja itse pystyy muokata sen itselleen sopivaksi todella helposti, eikä tarvitse muunkaan perheen ruokailutottumuksia muuttaa. Olen ainakin pystynyt tehdä itselleni samaa mitä muillekkin, jos lisään keittoon vaikka koskenlaskijaa, otan oman osuuteni vain pois ennen sitä. Ruokavalio ei ole tosiaan mikään maitorahka-kana-riisi versio vaan oikeasti monipuolinen ja selkeä, minkä voi toteuttaa itselle ja omalle perheelle sopivalla tavalla.
Lucy unilla, Leon kantoreppuun, musat korville ja alkulämmittelynä tehosiivous

Liikunta ohjelmat olivat monipuoliset, mutta kuitenkin simppelit toteuttaa ja tehdä kotona. Nyt muutaman treenin jo tehneenä, voin kertoa että ovat kyllä tehokkaitakin! Perus ohjelmien lisäksi vaihtoehtona on myös pikatreeni minkä voi suorittaa jos aikaa ei ole paljon (muutkin ohjelmat ovat suht nopeita kyllä toteuttaa) ja tämä sopii ainakin meidän lapsi perhe arkeen paremmin kun hyvin. Aina se aika ei mene ihan niinkun on suunnitellut.
Ehkä kohta voi lisätä Lucyn tai Leonin lisäpainoksi, nyt riitti hyvin vielä oma paino :D

Näiden lisäksi ohjeissa on todella selkeät ja hyvät ohjeet lantionpohjalihasten harjotteluun. Hävettää miten pihalla olen ollut niiden harjoittelusta ennen tätä. Pelkästään jo niiden ohjeiden takia suosittelisin jokaista synnyttänyttä ottamaan tämän paketin!
Leon naureskeli ja ihmetteli ku äiti jumppaili

Vauva aika on rankkaa ja sisältää paljon väsymystö. Ainakin meillä, meillä ei tosiaan nukuta öitä, ei Lucyn kanssa vieläkään ja Leon heräilee 30min-90min välein koko yön. Voisin perustella itselleni ettei tarvitse jaksaa vielä aloittaa mitään treeniä tähän, mutta tosi asia on se että se auttaa jaksamaan ihan älyttömästi. Ruokailut kuntoon ja oikeanlaista jumppaa niin energiaa on ihan toisella tavalla. Varsinkin Lucyn kanssa on jaksanut puuhastella ihan erilailla nytten ja väsymyksen kestää paremmin :)
Pihailemassa, Lucyltä ei kyllä ykskään vesilammikko menny huti

Ihan tosi jännityksellä odotan minkälaisia tuloksia tässä lähtee tulemaan, kirjoitan niistä sitten lisää parin viikon päästä! Nyt vaikuttaa ainakin todella hyvälle! Luotto on kova että pystyy kohta alkaa vaparia reenaamaan ihan tosissaan! Paino on tippunut nyt vajaassa viikossa jo 1,5kg, mutta se ei ole ainoa mitä seuraan tässä. Ja vielä lisä mainintana(koska joku varmasti kauhistelee imetys aikana tehtyä "diettaamista", mistä tässä siis ei ole kyse, vaan terveellisestä ruokavaliosta), niin täysimetän ja ruokavaliossa se on huomioitu, eikä tämä ole vaikuttanut maidon tuloon millään tavalla :)
Pieni murunen heräs just päikkäreiltä reenin jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti