perjantai 30. elokuuta 2013

Praha, Prague - upea kaupunki!

Prahan 4 päivän kaupunkiloma Iida&Pinja

Lauantai yönä töitten jälkeen lähdettiin lentokentälle, arlandassa 3 tunnin pysähdys ja sieltä prahaan. Norwegian hoiti kyydityksen, ja pelkäsin paljon, mutta en kiljunut tai itkenyt koneessa!

Oltiin illala Prahan lentokentällä ja otettiin lentokentän edestä taksi. (virhe! vaikka siinä lukee taksi ja se on keltainen, prahassa voi käyttää vaan AAA koodilla merkittyjä fairplay takseja) Noh, mutta päästiin hotellillemme, Hotel Kampalle, joka sijaitsi joen toisella puolella vanhasta kaupungista. Tosi siisti, mukava henkilökunta ja hyvällä sijainnilla oleva hotelli! 
Maanantaina lähettiin sitten kävelemään vanhaan kaupunkiin 
Vltava Joki ylitettiin Kaarlen sillalta, joka oli täynnä turistilaumoja ihmettelemässä upeaa koristeellista siltaa ja monia katutaiteilijoita sillan varrella. Ylityksen jälkeen heti alkoi vanhankaupungin vilinä, käveltiin ja ihmeteltiin ja pysähdyttiin kahville, yhteen sadoista kahviloista matkanvarrella.
Minttuteitten jälkeen jatkettiin matkaa ja tultiin ihan vahingossa vanhankaupungin keskusaukiolle (Staromestské námestí) Ja Pinja sanoi että hei, tässähän on tää sun ystävän suosittelema nähtävyys, nimittäin Prahan raatihuoneen 1410 vuonna rakennettu astronominen kello. Vitsi se oli kyllä hieno, käytiin siellä ylhäällä tornissa mistä näki koko Prahan, ihan joka puolelle.


Löydettiin myös Palladium kauppakeskus, jossa oli yli 200 liikettä.. Tuli sitten vähän shoppailtua.. mm. 150e bikinit?! No joo on se kiva tuntea hetki ittensä rikkaaks, sikshän varmaa töitä tehää että niitä rahoja 
 voi käyttääkkin? :D Illalla kun käveltiin hotellille takasin nähtiin Vltavajoessa iso joutsen parvi, niitä oli ainakin 50. Ihan epätodellisen tuntusta oli

Tiistaina lähdettiin Prahan linnaan, joka sijaitsi myös lyhyen kävelymatkan päässä. Linnaan sisälle oli pääsymaksu, mutta päästiin sisään pyhän vituksen katedraaliin, joka oli todella upea!
Sitten lähdettiin taas uuteen kauppakeskukseen shoppailemaan ja etsimään jotain päällepantavaa balettiin, jota päätimme mennä katsomaan. Siellä oli tarjolla niin paljon erilaisia kulttuuri mahdollisuuksia, konsertteja, oopperoita, teattereja ja beletteja että ajattelimme että pitäähän sitä nyt mennä. Ja kumpikaan ei ollut nähnyt ikinä baletti esitystä
Ennen esitystä käytiin absintherie ravintolassa syömässä ensin absintti jäätelöt, jonka jälkeen meillä oli n. 5 minuuttia aikaa ennen kun piti lähteä, joten päätettiin ottaa vielä absinttimojitot ;D

Joutsenlampi baletti.. Sen hienous ei nyt ihan täysin mulle kyllä avautunut ja oli välillä vähän vaikeä ymmärtää mitä siinä tapahtuu. Alku esitys meni lähinnä siihen kun tuijotin miespuolisten tanssijoiden pakaroita niissä valkosissa sukkahousuissa. On se oudon näköstä.. Mutta ilmeisesti siinä oli rakkaustarina, jossa vielä onnellinen loppu :)Yöllä lähdettiin piknikille vielä Vltavan rannalle. Sillon kyllä vähän jännitti kun ihme hulluja alko pyörimään siinä. 


Mitä ihmettä! SItten olikin jo keskiviikko ja illalla pitäs lähteä kotiin.. Hmph. Kierreltiin taas vaan ja ihmeteltiin sitä kaunista kaupunkia.
Sitten meillä oli tunti aikaa ennen kun piti lähteä lentokentälle, joten aateltiin käydä kampaajalla vähän tasoittamassa hiuksia. Se oli tosi jännittävää! Se ei puhunu sanaakaan englantia ja tosi erikoista toimintaa :D Ja sitten se vielä leikkas varmaan puolet mun hiuksista pois!! :/ mutta kasvaahan ne..


Mutta aivan mahtava kaupunki! Ihan älyttömän kaunis! Hintataso ruuassa tosi edullinen, olut ravintoloissa maksoi vähemmän kun vesipullo, paljon shoppailumahdollisuuksia ja vähän edullisempi hintataso niissäkin. Suosittelen! 

Kiitos Pinja vielä matkaseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti