maanantai 18. marraskuuta 2013

itetehtyä mantelimaitoa ja raakapuuroa! uusia juttuja!

oon nyt ihan täysin innostunu superfoodeista, raakaravinnosta ja kaikenlaisista erilaisista terveellisistä ruokavaihtoehdoista. Reilu vuosi sitten jätin aikalailla kaikki viljatuotteet pois (paitsi aitokaurahiutaleet) ja nyt oon vähän yrittäny karsia myös maitotuotteitakin. EN pyri noudattamaan mitään kivikausi diettiä, vaan lähinnä välttämään lisäaineita ja suosimaan ravintorikkaita ravintoaineita. :)

Viime viikolla tuli cocovilta paketti kaikkea kivaa uutta ja päätin kokeilla miltä maistuu itse tehty mantelimaito. Löysin erilaisia ohjeita netistä ja sen tekeminen on tosi helppoa!

Mantelimaidon ohje:

1dl manteleita
4dl vettä
 (makeutukseksi kuivattuja taateleita, hunajaa tai jotain mausteita esim. kanelia tms.)
Itse aloitin ihan perus mantelimaidosta ilman makeutuksia :)
  • ensin liotetaan mantelit vedessä yön yli
  • kaadetaan vesi pois ja mantelit ja 4dl uutta vettä blenderiin ja sekoitetaan seos hienoksi
  • Sitten siivilöidään maito astiaan, jotta mantelin "purut" erottuvat sieltä pois.Itse käytin tässä kahvinsuodatin pussia
ja tittidii, siinä on mantelimaito!


Yli siitä jää mantelipuruja, oiskohan oikea sana rouhe? no mutta sitä voi käyttää vaikka leivontaan tai johonkin, mulla meni tälläkerralla se nyt hukkaan :/


Mantelimaito säilyy jääkaapissa n. 1 vuorokauden. Jos manteleita ei aluksi liota niin säilyvyys on pari päivää enemmän, mutta liotus on suositeltavaa. :)

Mun siskoa vähän jännittää nää mun kokeilut ja kerroin että se saa valita kahdesta vaihtoehdosta, joko teen aamupuuron tavallisesti keittämällä tähän manteli maitoon tai sitten teen aamuksi raakapuuroa siitä mantelimaidosta. Raakapuuro kuulosti ilmeisesti vähän pelottavalta (älä Ilona huoli sä pääset sitäkin vielä syömään :)) ni keitin siitä ihan tavallista puuroa, ja tuli tosi hyvää! Sitten tein itelleni välipalaks lopusta mantelimaidosta vielä sitten raakapuuroa. SItäkään en ikinä ennen ollu tehny.

Raakapuuro aitokaura hiutaleista:

2dl mantelimaitoa
1dl kaurahiutaleita
1/4 dl chia siemeniä

Ja siis sekaanhan voi laittaa ihan mitä tahansa oikeastaan, nämä aineet sekasin ja annoin olla jääkapissa reilu pari tuntia.

päälle vähän mulperi-,inka- ja gojimarjoja, tuli tosi hyvää!
ehkä kyllä ripauksen suolaa saatan lisätä seuraavalla kerralla ainakin ;)
Ja ihan älyttömän kätevä jos aamulla ei oo aikaa keittää puuroa, niin se on heti valmis kun illalla on laittanut tekeytymään jääkaappiin :)

Chia siemeniä käytin lisänä puurossa, koska niistä tulee hyvälaatuista proteiiniä, arvokkaita kasviöljyjä, paljon kuitua, antioksidantteja, vitamiinejä (A, B1,B2,B3) ja mineraaleja, eritysesti kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Eli aika superfoodia :)


Mut nyt kuulkaas oiskohan mun aika lähteä pienelle ilta lenkille, ellen sitten menekkin nyrkkeily reeneihin, sen näkee kohta :) Mutta heippa!


@PinjaPöyhö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti