keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Leikkiruokaa taikataikinasta

Nyt kun Lucy on ollut kipeänä, on ollut hyvää aikaa puuhastella sisällä. Olemme tehneet hänen leikkikeittiöönsä itsetehtyä leikkiruokaa.

Taikataikinasta on helppo tehdä oikeastaan mitä vaan ja sen muovailu on Lucyn mielestäkin hauskaa. Se on myös sopivan nopeaa puuhaa, joka kerittiin toteuttamaan Leonin päikkäreiden (n.30min) aikana. Kaikki ainesosatkin löytyvät kaapista, jolloin tämän "leipomisen" voi toteuttaa hyvin extempore.

Taikinaan laitoin
2dl vehnäjauhoja
1dl suolaa
1dl vettä
Ja loraus ruokaöljyä (ehkä n. 1rkl)

N 1tunti 125¤C uunissa

Tein isänpäiväksi taikataikinasta papoille kortit joihin painoin Lucyn ja Leonin kädenjäljet ja silloin taikinan koostumus ei ollu erityisen hyvä, joten nyt ajattelin kokeilla itse sopivaa suhdetta ja tästä tuli mielestäni todella hyvä.


Sen jälkeen vuorossa oli ruokien maalaaminen


Maalasin nämä sormiväreillä ja myrkyttömillä vesiväreillä ihan siitä syystä että meillä leikkiruokaakin saatetaan vielä oikeasti maistella.Nyt pysyy äitillä, veikalla, isillä, nukeilla ja kaikilla pehmoleluilla mahat täynnä, kun koko ajan kehittyy uusia kokkauksia. Täytyy joku päivä tehdä lisää ruokia, kun niistä tuli näin suosittuja :)

1 kommentti: