perjantai 13. tammikuuta 2017

Tripp Trapit uuteen uskoon

Syöttötuoli viidakossa on miljoonia eri vaihtoehtoja ja näissäkin, kuten lähes kaikissa vauvan- ja lastentarvikkeissa hinnat ovat päätähuimaavia merkkituotteissa. Ikeasta hyvän syöttötuolin, joka ajaa asiansa ja on vielä helppo pitää puhtaana, saa muutamalla kympillä, kun taas jos ostat tripptrapp tuolin newborn- ja babyseteillä, pehmusteiden ja playtrayn kera saat maksaa siitä halvimmillaan reilu 400euroa.

Monien mielestä tripptrapp on yliarvostettu syöttötuoli, mutta itse olen ollut erittäin tyytyväinen siihen. Se on erittäin tukeva, helppo muokata lapsen kasvaessa, näyttää hyvältä ja mielestäni liat lähtevät myös helposti pois siitä. Ja mikä parasta, sitä pystyy helposti muuttamaan omaan sisustukseen sopivaksi ja tekemään siitä uniikin version.


Molempien lasten tuolit olen löytänyt lahden alueen äidit kirpputori ryhmästä. Toinen maksoi 40 euroa ja toinen babysetin ja pehmusteiden kanssa 50e. Nyt kun Leonillakin tulee kuukauden/parin päästä ajankohtaiseksi istua ruokapöydässä meidän kanssamme, otin asiakseni maalata tuolit uuteen uskoon.

Kävin rautakaupasta hakemassa kalustemaalia, pensseleitä ja hiomapaperia. Lisäksi olisin ottanut jotain lakkaa maalin päälle, mutta ystävällinen miesmyyjä kertoi, ettei siitä puhdistettavuuden kannalta ole hyötyä.
Valitsin helmi kalustemaalin, siitä löytyi suoraan molemmat sävyt mitkä halusin. Purkin kyljessä oli pisaran kuva, jonka ajattelin tarkoittavan sitä että sen pystyy pyyhkiä kostealla liinalla. Nyt kun Lucyn tuoli on ollut jo vähän aikaa käytössä, niin puhdistus on ihan yhtä helppoa kun alkuperäisestäkin, eikä maali lähde vaikka joutuisi rapsuttelemaan jämähtäneempiäkin tahmoja tuolista.

Hioin kevyesti tuolin pinnan, pyyhin pölyt pois ja maalasin ensimmäisen kerroksen, Lucy luonnollisesti kerkesi heti tulla dippaamaan kätensä mustaan maalipurkkiin. Seuraavilla maalauskerroilla tajusin riisua hänet vaippasilteen, antaa hänelle oman puupalasen ja pensselin jolloin hän pääsi osallistumaan oman tuolinsa maalaukseen.

Leonin tuolin maalaus kävi samalla tavalla, mutta siihen piti lisäksi keksiä uusi remmi mikä tulee jalkojen välistä. Keksin että saan sen hyvin tehtyä vanhan repun hihnasta, joka oli menossa roskiin. Otin vanhasta remmistä, joka oli jo parhaat päivänsä nähnytkin, mitat ja ompelin lenkin, joka menee kaaren läpi ja toiseen päähän stoppariksi käänsin loppu hihnan monin kerroin ja ompelin kiinni.

Tuolit maalasin kahteen kertaan, yksi kerros oli siinä ja siinä riittääkö. Maalia kuitenkin jäi ihan älyttömästi yli. Mustasta purkista käytin n. 1/4 eli yhteen tuoliin varmasti riittää pieni purkillinen maalia.

Lopuksi halusin vielä jotain erityistä tuoleihin ja tilasinkin Tarrat24.fi osoitteesta molempien nimet tuoleihin. Fontti vaihtoehtoja oli useita, mutta päädyin valitsemaan suht yksinkertaisen tekstin lopulta. Tätä sivua käytän jatkossa varmasti uusiksikin hyödyksi :)


2 kommenttia:

 1. Tulipa hyvään saumaan tällanen postaus! Oon ostanu facekirpparilta melko samanvärisen ruskeen tripp trappin, mikä sulla tossa kuvassa. Haaveena ois saada siitä harmaa. Mä en vaan oo ikinä "tuunannu" mitään. Ja etenki hiomisosuus mietityttää, että riittääkö innostus siihen. Oliko siinä kova työ?

  Ja kiva saada vinkkiä sekä käyttökokemusta maalistakin. :)

  Teillä ainakin onnistuneet lopputulokset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipa hyvin!:) Ostin aika karheaa hiontapaperia ja sillä rikoin tavallaan vaan pinnan. Meni ehkä 10min koko tuolin hionnassa, eli ei ollut iso homma :) suosittelen kyllä, tulee hyvä mieli itselle kun saa itse tehtyä jotain uniikkia lapselle :) ei muuta kun maalikauppaan ja maalausintoa :)

   Poista