keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

viini tastingia

Onpa kivaa! Sunnuntaina kun ajoin santun parkkiin auton töihin mennessä huomasin että kesä oli tullut! terassi oli ihan auki ja ihan täynä porukkaa! jee! Kesän eka kahvikuppi terdellä <3 Sit ylhäällä oli viel niin rauhallistakii niin pääsin muutamaks tuntii terassille heti töihinkin. IHANAA!!! Se on ihan huippua! Yläkerrassa meni ilta ihan rauhallisesti ja töitten jälkee menin suoraan sitten himaan yrittämään saamaan unta mut siitä ei nyt tule nykyään yhtään mitää. Ajatukset harhailee ihan väärillä teillä ja käyn ihan ylikierroksilla. mut kaipa sitä jossain vaiheessa olin unta saanut kun maanantai aamuna herätyskello herätti taas ihan kesken unien. Mutta aamuvuoroon töihin ja töitten jälkee tintin kanssa jonel thaihihin syömään. Oli hyvää ruokaa ja tietysi parasta seuraa :) Sitten kattoo alabaariin peliä. PRKL! alkoi surettamaan kun peli loppu. :/ Lähdin kotiin sitten heti jypin maalin jälkeen. Tiistaina heräsin ja lähdin salille heti ensimmäisenä. Oli viikon tauko ja aattelin tehdä vähän sekalaisen treenin. Ja sitten menin lopuks vielä tekemään kärrynpyöriä ja venyttelemään jumppa saliin. 


Salilta himaan ja suihkuun ja sitten olikin jo pikkasen kiire alkaa laittautua viinikoulutukseen, koska ollin kanssa sovitiin että Olli laittaa pikkutakin ja minä iltapuvun, ettei olla sitten alipukeuduttuja :p Vähän saattoi muutama ihmettelevä katse tulla kun kahden aikaan santtuun kipsutin korkokengssä ja mustassa mekossa. Mutta lähinnä kyllä positiivista palautetta :) Viinikoulutus oli erittäin hyvä. Koulutuksen järjesti Pernod Ricard Finland ja aiheena oli rypäleet. Ja lähinnä niiden soveltuminen eri ruokien kanssa ja millätavalla ne ovat tunnistettavia ja millä tavalla eri maissa tuotettavat samat rypäleet muuttavat aromaattisuuttaan maaperän ja ilmaston myötä. Valko viineistä maistelimme. Jackobs Creek Riesling, hedelmäinen, hapokas, hyvin vähän rieslingiä juoneena, pidin paljon ja aion vastedes tutustua rieslingiin lisää, ehkä juuri pidin siitä Australialaisesta rieslingistä, joka on saanut paljon rehevyyttä makuunsa verrattuna Saksalaiseen, josta riesling on kotoisin. Toisena viininä maistelimme Brancott estate Marlboroughin Sauvingon Blancin, Uusi seelanti.Erittäin  hyvä viini myöskin, erittäin raikas ja passion hedelmä tuli vahvasti läpi. Sauvignon Blanc tunnetusti sopii vuohenjuuston kanssa erinomaisesti, mutta myös hyvin vaaleiden kalojen kanssa. Kolmas viini oli Molinan Chardonney, Chilestä, tuttu viini entuudestaan, mutta kun maisteli sitä ja vertasi aiempiin rypäleisiin, chardonney jäi ehdottomasti viimeiseksi sillä hetkellä listalla. ehkä se voimakas tammisuus ja voi tarvitsevat ruuan tasapainoittamaan sitä makua. Chardonneyta voi suositella myös voimakkuutensa ansiosta vaaleiden liharuokien kanssa. Viimeisenä valkoviinina Gisswlbrecht Gewurztraminer, Ranskasta, parfyyminen, kukkamainen, makea, tarjottava ehdottomasti muutaman asteen viileämpänä kun normaali valkoviinisuositus. ei minun makuuni yhtään. En juonut lasia edes tyhjäksi! Sopii vaikkapa itämaisten mausteisten ruokejen kanssa.

Reippasti tein muistiinpanoja ja yritin oppia aiheista. Koulutuksen jälkeen menimme taivaanrantan syömään kiitokseksi kauan sitten olleesta viinin myynti kilpailusta. Olipa ihanaa ruokaa ja hyvää seuraa! Söin disaing menuun johon kuului Sami Rinteen suunnittelema espressokuppi mukaan. :) Ekaa kertaa elämässäni söin kateenkorvaa, ihan ok, mutta ei välttämättä mun tuleva herkku ruoka. Söin ekaa kertaa elämässäni myös 4 ruokalajin illallisen. Välikeittona oli sitruunaparsakeitto mantelivaahdolla ja pääruokana luomunaudan entrecotea. Erittäin kauniit ja hyvät annokset! jälkiruokana oli sitruuna ruoho pannacotta ja sitten otin tupla espresson ja aveciksi laphroaigia. Savunen viski maistu ihan kivasti pannacotan kanssa. 

Ilta jatkui vielä Teerenpeliin ja sieltä Dubliniin. Ollin kanssa käytiin laulamassa Ronan Keatingin When you say nothing at all


Oli erittäin mukava ilta ja sain todella mukavaa palautetta päälliköiltä siitä millainen olen töissä ja miten työni hoidan. Tosi kiva kuulla sellasia asioita. Ja antoi kyllä uudenlaista puhtia taas duunin tekoon. 

Keskiviikkona heräsin ja aloin siivoamaan kotia, mikä oli aika hävityksen kauhistus, sillä illalla oli tiedossa tyttöjen ilta äitin ja serkkuni ja muutaman muun sukulaisen kanssa mun luona. Katsottiin elokuva Piiat. Erittäin hyvä, viihdyttävä, selkeä juoninen ja hyvillä näyttelijöillä varustettu draama elokuva 1950 luvun mississippistä. Mustien piikojen ja valkoihoisten kotirouvien välisestä rotuerosta ja rasismista, mitä ei edes luokitella rasismiksi, sillä se on niin arkipäivää. Suosittelen katsomaan kyllä! Nyt en tiiä mitä tekis vielä, ehkä vois Jaskassa pyörähtää käymässä. Huomenna onneksi taas työpäivä. :) jeejee. 

Ajattelin olla tiikeri vappuna duunissa :)

Kuljetaan omii polkui, mut osa sust kulkee mun mukana.
Tahti on hissuu, ei täyty purjeet, ku puhallan.
Ei auta ku laittaa tunteet, mut tuupataan
Sun presenssis mun mieles pois sulkee mun mukavan.
Joskus saatan vaan dallailles hymyillä yksin,
Mietin meit, shit nyt pitää lymyillä yksin.
Eri olosuhteis, ei tarviis tuntee tät ikävää.
Meidän piti pitää pää, tehtiin side pitämään,
Ku plärään vanhoi kuvii, ei oo muuttunu mitä nään,
Ennen oli... no nyt ei oo sit sitäkään.
Elinikäkää ei riitä poistaa sua kokonaan musta,
No nyt on cheekil aikaa yksin kotona rustaa.
Mä oon ruvennu riimei himas kokomaan sust vaa.
Sitä joko raapustaa, tai mieli kokonaan mustan.
Nii handlaa mokomaa tuskaa, mä oon loco vaan susta,
Jos rakkaus on sokeet, ni meitsi sokkona bustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti